09.10.2017

BİTLİS AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSUNDAN AŞURE ETKİNLİĞİ

Bitlis  İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Bitlis  İl Müftüsü Mehmet Feysal GEYLANİ, İl Müftü yardımcısı Ramazan ÇİFTCİ, Şube Müdürü Ahmet ELMAS, İl Müftülüğü ADRB Üyeleri  ve çok sayıda cemaatin katıldığı etkinlikte;  din görevlileri, daire personeli, öğrenciler ve vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun müftülük bahçesinde gerçekleşen etkinlikte İl Müftüsü GEYLANİ yaptığı konuşmada, aşurenin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini, bu tür etkinliklerin insanların kaynaşması ve bir araya gelmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Müftü GEYLANİ; "Uhud’dan Kerbala’ya, Kerbela’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den günümüze kadar gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Hz. Hasan ve Hüseyin hepimizin canı, cananıdır. Muharrem ayı kan dökmenin haram kılındığı bir aydır. Bizler Muharrem ayını ve Kerbela’yı anlamak istiyorsak kardeşliğimize sahip çıkmamız gerekiyor." dedi.

Müftü GEYLANİ konuşmasının devamında  programda emeği geçen başta İlimiz ADRB üyesi kardeşlerime ve bütün emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum dedi.

Etkinlik, gün nedeniyle icra edilen Konferansa katılanlara ve Merkez Siteler Camii cemaatine yapılan aşure ikramları ile sona erdi.