06.11.2018

Bitlis’te “Aile Okulu Semineri” gerçekleştirildi

Bitlis’te “Aile Okulu Semineri” gerçekleştirildi.

Bitlis İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından, Bitlis’te görev yapan İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri ile eşlerine yönelik seminer düzenlendi. 27-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen “Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum Projesi " aile okulu seminerlerinin açılış konuşmasını, İl Müftüsü Mehmet Faysal GEYLANİ yaptı. Müftü GEYLANİ konuşmasında “Ailenin ve toplumun huzurlu olmasının yolu, sağlıklı bireylerin yetiştirilmesinden geçmektedir. Sağlıklı bireylerin de yetiştiği yer aile ortamıdır. Dindar ve eğitimli bir ailede yetişen bireylerin; gerek ailelerine gerekse de devletine faydalı birer insan olurlar. Aksi halde bireyler birer suç makinesi haline gelirler.” Seminere konuşmacı olarak katılan Diyanet işleri Uzman Yard. Fatih YILDIZ “Ailede Mahremiyet Bilinci” konulu sunumunu muhtelif materyallerle zenginleştirerek geniş bir çerçevede ele alarak işledi. Bunun yanı sıra; seminere konuşmacı olarak katılan sosyolog Ferhat POLAT “Aile içi İletişim ve Ailede Çatışma ve Çözüm Yolları” adlı sunumları gerçekleştirerek, aile bireylerinin birbirlerine karşı görevlerinin neler olduğu hususunda bilgilendirmede bulundular. “Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim” konusu da Psikolog Taner CAYHAN tarafından anlatıldı.

Seminer kapsamında ayrıca konunun uzmanları tarafından; “Aile ve Medya Okuryazarlığı”, “Kur'an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak” ve “Ailede Fıkhi Meseleler” konu başlıkları altında sunumlar yapıldı.