21.11.2018

Bitlis'te Mevlid-i Nebi Konferansı

İl Müftülüğümüz  tarafından Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Merkezi Konferans Salonu'nda Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle ‘’Hz Peygamber ve Gençlik’’ adlı konferans  düzenlendi.

Konferansa  Valimiz Oktay ÇAĞATAY, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip YARDIM, İl Emniyet Müdürü Yaman AĞIRLAR, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet ÇELİK, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus DEMİR, İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, imam hatipler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakip Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ,  Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) hayatından kesitler sunarak, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Akabinde Valimiz Oktay ÇAĞATAY "1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımızın kutladığı Mevlid-i Nebi haftanızı tebrik ediyorum. Ülkemiz, milletimiz ve İslam dünyasına hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Efendimizin 1447’nci doğum yıldönümünü idrak etmenin mutluluğu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Milletimiz doğum, düğün ve ölümlerde hep onu andı. Ona hürmeten mevlitler ve programlar düzenledi. Bu yılki tema, 'Hazreti Peygamber ve Gençlik.' Gençlik, milletimizin geleceği, umudu ve yarınıdır. Çevresindeki bütün insanlarla iyi ilişkiler içinde olan sevgili Peygamberimiz, gençlerle de samimi ilişki ve iletişim kurmuştur. İlk Müslümanlardan birkaç kişinin dışında hemen hemen hepsinin yaşı 15 ile 30 arasındadır. O, gençlere her zaman güvenirdi. Nitekim sefer ve gazalarda sancağı taşıma ve orduyu komuta etme görevini gençlere verirdi. Gençleri cesaretlendirir ve onurların gururunu zedeleyici davranışlardan kaçınırdı." dedi. İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, görevine yeni başlayan  Bitlis Valisi Sayın Oktay ÇAĞATAY Beyefendiye yeni görevinde başarılar dileyerek günün anlam ve önemine binaen bir hediye takdim etti.

Hazreti Muhammed'in güzel ahlak ve özelliklerinden örnekler veren Gaziantep İl Müftüsü Ahmet ÇEİLK ise, hayatın her alanında Hazreti Peygamber'in örnek alınması gerektiğini ifade etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus DEMİR de "Peygamberimizin anılması, bir güne sığdırılacak bir durum değil. Yılda bir defa hatırlanacak biri hiç değil. Dolayısıyla belki birbirimizi motive etmenin aracı olarak düşünülmesi gerekir bugünler. Peygamber Efendimiz her gün ve her an zihnimizde olmalıdır. O, bizlere vahyi getirendir. O, hayat kitabımız olan Kur’an-ı Kerim'i bize iletendir." diye konuştu.

Program sinevizyon gösterimi, ilahiler ve hediye takdimi ile sona erdi.