23.11.2018

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tarafından Mevlidi Nebi Programı Düzenlendi.

İl  Müftülüğü Aile Dini ve Rehberlik Bürosu tarafından 22.11.2018 tarihinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bayanlara yönelik  "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans düzenlendi.

Programa İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, İl Kültür Müdürü Ramazan GENCAN, Bitlis Eren Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Fatma PINAR, Kuran Kursu Öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşması yapan İl Müftümüz Sayın Mehmet Feysal GEYLANİ, teması "Hazreti Peygamber ve Gençlik" olan Mevlid-i Nebi Haftası'nın, Ülkemiz ve tüm  İslam alemi için hayırlı sonuçların ortaya çıkmasına vesile olmasını diledi.

Program, Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatma PINAR’ın günümüz gençliğinin Peygamberimiz ve eşlerinin gençlerle olan bağlantılarından örnek almalarını dillendirdiği konferans sunumu ile devam etti.

Şiir, Naat, Kaside, mevlid dinletilerinin ardından yapılan yarışma programı ile misafirler, coşku ve heyecanla Peygamberimizi andılar.

Kadın ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği Mevlidi Nebi programı çeşitli etkinliklerle sona erdi.