26.11.2018

Minik Öğrencilerden Mevlid-i Nebi Programı

Müftülüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerimiz tarafından Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘’Çocukların Dilinden Sevgili Peygamberimiz’’ adlı program, minik öğrencilerimizin  Kur'an-ı Kerim tilaveti ve anlamının okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bitlis İl Müftüsü M. Faysal Geylani, çocuklara Hazreti Peygamber'in ahlakını sevdirmenin ve öğretmenin önemi hakkında öğrenci velilerine nasihatte  bulundu.

Konuşmasında Geylani; Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde "Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. O ateşin başında gayet katı, çetin, Allah'ın kendilerine verdiği emirlere karşı gelmeyen ve kendilerine emredilen şeyi yapan melekler vardır."  diyor. Eğer biz anne ve babalar olarak hayırlı evlatlar yetiştirebiliyorsak ne mutlu bize. Allah, bu çocuklarımızın ömrünü uzun, amellerini de salih etsin. Ömrü uzun olup da ameli salih olmayanın dünyada da ahirette de hayrı yoktur. Büyükler olarak, imamlar, müftüler, öğretmenler, anne babalar olarak bunlar Allah'ın bize bir emanetidir. Bu emanetin en güzel şekilde nasıl yetişir düşüncesiyle gayret ve çaba içinde olmamız lazım. Bu haftanın ümmete hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Program, minik çocukların ilahi seslendirmeleri, Naat ve şiir okumaları, Skeç ve parodi sunumları, Türkçe ve Arapça ayet ve hadis okumalarıyla devam etti. Miniklerin sergilediği performans, seyircilerin büyük takdirini aldı.

Program, yine minik öğrencilerin yaptığı şükür ve kapanış duası ile sona erdi.