18.12.2018

Vali Oktay Çağatay'dan Müftülüğümüze İade-i Ziyaret

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Müftülüğümüze İade-i ziyarette bulunarak aylık mutad personel toplantısına katıldı.

Vali Çağatay’ı Müftülüğe gelişinde İl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani, İl Müftü Yardımcımız Ramazan Çiftçi ve Müftülük personeli karşıladı. İade-i ziyaret kapsamında Müftülüğümüze gelen Vali Çağatay, personel toplantısına da katıldı. Toplantıda müftülük personelimize bir konuşma yapan Çağatay; ‘’ Bitlis benim Vali olarak atandığım ilk ildir. Bitlis asayiş açısından sıkıntılı olmayan illerden biridir. Müftülük ve personeline buralarda çok önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Bitlis geleneğine kültürüne sahip çıkmış bir şehirdir. Fakat yanlış adetlerimiz ve geleneklerimizde yok değildir. Bunların aşılmasında  müftülüğümüz personelinin rehberliğine, azim ve gayretlerine çok ihtiyacımız var.’’ dedi. Toplantıyı teşrifleri anısına Vali Çağatay’a İl Müftümüz Türk Bayrağına sarılı Kur’an-ı Kerim takdim etti.

Toplantı sonrası makama geçen Vali Çağatay’a, İl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani tarafından brifing sunuldu. Müftülüğümüzün ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgi verildi. Makamda yapılan sohbetin ardından Vali Çağatay müftülüğümüzden ayrıldı.