28.05.2020

İLİMİZDE CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİLERİMİZ

29 Mayıs 2020 Cuma günü belirlenen kurallar çerçevesinde, İlimizde cuma namazı kılınacak Camilerimiz yapılan çalışmalar neticesinde belirlenmiştir.

Camilerimizin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olması hasebiyle, abdestinizi ev veya iş yerlerinizde alarak belirlenen camilerimizde bulunulduğu süre zarfında maskelerinizin çıkarılmaması ve kişisel seccadeleriniz ile gelinmesi gerekmektedir.

Ayrıca; Namazlarınızı önceden işaretlenerek belirlenen yerlerde kılınması gerekmekte, namaz kılınacak mekanlardaki giriş-çıkışlarda ve içeride güvenli mesafenin ihmal edilmemesi, namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafahadan kaçınılması önem arzetmektedir.

Hastalık belirtisi taşıyan vatandaşlarımızın da namazlarını evlerinde eda etmeleri hem kendi sağlıkları, hemde diğer vatandaşlarımızın sağlığı açısından ayrıca önem arzetmektedir.