05.06.2020

İLÇE MÜFTÜLER TOPLANTISI İL MÜFTÜLÜĞÜNDE YAPILDI

Her ay mutat olarak tertip edilen, Koronavirüs (Covid 19) kısıtlamaları kapsamında uzun süredir gerçekleştirilemeyen İlçe Müftüleri Toplantısı İl Müftülüğümüzün ev sahipliğinde sosyal mesafe ve pandemi kurallarına uygun olarak İl Müftülüğü toplantı salonunda İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ Hocamızın başkanlığında gerçekleştirildi.

İlçe Müftüleri ve Şube Müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşma yapan İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ “Ülkemizin ve bütün insanlık aleminin ciddi bir imtihan sürecinden geçtiği Coronavirüs (Covid19) virüsü ile mücadele döneminde, Ülkemiz bir bütünlük kapsamında, birlik ve beraberlik içerisinde muazzam işlere imza atmış bulunmaktadır, virüs ile mücadele günlerinde her türlü güzel çalışmaların altında imzası bulunan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, teşkilatımızın her kademesinde görev yapan bütün personellerimize huzurunuzda teşekkür ederim dedi, başta Vefa Destek gruplarında yapılan çalışmalar olmak üzere, camilerde yapılamayan vaaz ve irşad hizmetleri sosyal medya hesaplarımız marifeti ile bütün hanelere ulaştırılmıştır, ayrıca; hayatın normale dönmeye başladığı bu dönemde Cuma namazları ve cami hizmetleri belli kural ve kaidelere harfiyen uyularak gerçekleştirilmeye başlanmıştır, yapılan bütün bu güzel işleri, ilçe müftülüklerimizle güç birliği ederek ve eşgüdümü elden bırakmayarak gerçekleştirdiğimiz muhakkaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumun her köşesine, en kılcal damarlarına varana kadar hizmet sunuyor. Bu denli genişliğe ve çeşitliliğe sahip hizmetler, ancak İl Müftülüğü ile İlçe Müftülükleri arasında muhabbet ve gönüllük duygusu temelinde kurulacak olan işbirliği ve görev dağılımı sayesinde yerine getirilebilir.” diye konuştu.

Toplantı gündem maddeleri üzerine yürütülen müzakerelerle tamamlandı.