17.08.2022

İl Geneli Hafızlık ve Kur' an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması

İlimiz Müftülüğü tarafından 16.08.2022 tarihinde Saat: 10.00' da İlimiz Merkeze bağlı H.Mehmet Şirin Cami' inde Komisyon Başkanı İl Müftü Yardımcısı Abdullah Temizkan ile Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Bayram Aydın ve Kur'an Kursu Öğreticisi Esranur Geylani Sağlık' tan oluşan üyelerinin değerlendirmesi sonucu düzenlenen ''İl Geneli Hafızlık ve Kur'an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışmaları'' nda Hafızlık Erkek Kategorisinde İlimiz Tatvan İlçesi Sultan Alparslan Proje İHL Ortaokul Öğrencisi, Yekzan Karaaslan, Bayan Kategorisinde ise İlimiz Güroymak İlçesi  Hicret Hafızlık Kız Kur'an Kursu Öğrencisi Besra Aysoy İl Birincisi seçilerek Erzurum İlinde düzenlenecek olan ''Hafızlık Bölge Yarışması'' na katılmaya hak kazandılar.

Kur'an-ı Ketimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışmasında ise, Erkek kategorisinde İlimiz Ahlat İlçesi Abdurrahman Gazi Hafızlık Erkek Kur'an Kursu Öğrencisi Muhammed Berat Sönmezoğlu, Bayan kategorisinde ise, İlimiz Tatvan İlçesi Sakine Kalyoncu Hafızlık Kız Kur' an Kursu Öğrencisi Ayşe Okutan İl Birincisi seçilerek Bayburt İlinde düzenlenecek olan '' Kur'an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması'' na katılmaya hak kazandılar.