07.04.2021

Bitlis Güroymak Müftülüğü Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi

İlimiz Güroymak İlçe Müftlüğüne bağlı Hicret Kız Kuran kursunda hafızlığını tamamlayan 8 öğrencimiz için hafızlık merasimi düzenlendi.

Pandemi kuralları çerçevesinde Yatılı Bölge Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen program istiklal marşının okunmasının ardından İlçe Müftüsü Sıbğetullah Arvas' ın açılış konuşmasıyla başladı.

Arvas konuşmasında hafızlarımızı, hocalarını, anne ve babalarını tebrik ederken, her yıl erkek hafızlarımız yetişiyordu, ama ilk defa bir kız Kur'an kursumuzdan hafızlarımızın yetişip sınavlarında da başarılı olmaları bizlere ayrı bir gurur yaşattı. Bundan sonraki amacımız Arapça eğitimiyle ün salmış medreseler şehri olarak bilinen Güroymak İlçemizde bu eğitimler devam ederken diğer taraftanda hafızlarda yetiştirmek olacaktır. Yetişen bu öğrencilerde önce kendi evlatlarını sonrada ümmetin evlatlarını yetiştiren Musab B. Umeyrler, Ümmü Şerikler olacaktır. En Büyük temennimizde budur dedi. Hafız öğrencilerimizin hazırlıkları kapsamında kadınlara yönelik devam eden program İlçe Vaizi Aysel Gözeten' in konuşması, Hafızların sahneye çıkışı, Aşrı şerifler, ilahiler, slayt gösterisi, hafızların annelerine gül takdimi ve hafızlara hediyelerinin verilmesinin ardından dua ile sona erdi.