28.05.2021

Hacı Sevgül Kiler Camii Açılışı Törenle Düzenlendi

Bitlis Hüsrevpaşa mahalessinde yapımında emeği geçen başta  Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve hayırsever vatandaşlarımızın yardımıyla tamamlanan Hacı Sevgül Kiler Camii ibadete açıldı.

İzmir Milletvekili Necip Nasır, Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay ve İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani' nin katılımı ile cami açılışı gerçekleşti.

Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, caminin yapımında emeği geçen Kiler ailesine, hayırsever vatandaşlarımız ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması için dua etti. İl Müftümüz Geylani İnsanın vefatından sonra amel defterinin kapanacağını, ancak sadaka-i cariye verenler, insanlara faydası olan ilmi bir eser bırakan ve salih bir evlat, salih bir nesil yetiştiren anne ve babanın amel defterlerinin kapanmayacağını belirterek, hayırlı bir toplumun oluşması için herkesin üzerine düşen vazifeyi yapması gerektiğini söyledi.  İl Müftümüzün konuşmalarından sonra Cuma namazı kılındı.