11.06.2021

2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle Hafızlık Bölge Yarışması Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulunca Diyanet personeline yönelik düzenlenen “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması 9. Bölge Finali” çevirimiçi olarak gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Türkiye geneli “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kutlamaları kapsamında İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri arası düzenlenen Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma 9. Bölge Finali Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Iğdır, Bitlis, Muş ve Bingöl illeri arasında yapıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen yarışmada, komisyon üyelerinin değerlendirmesi neticesinde, İlimizi temsilen katılan Ahlat İlçe Müftülüğümüze bağlı Abdurrahman Gazi Hafızlık Kur'an Kursu Öğreticisi İsmail Barlas bölge ikincisi oldu.