08.07.2021

İl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani kurbanını Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışladı.

Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde; "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekaletle kurban organizasyonuna, İl Müftümüz Mehmet Feysal Geylani bağış yaparak destek oldu.

Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfının kurban faaliyetlerini büyük bir hassasiyet, itina ve sorumluluk duygusuyla yürüttüğünü ifade eden İl Müftümüz Geylani, "Türkiye Diyanet Vakfının dini esaslara uygun ve güven veren bir yapılanmayla her yıl olduğu gibi bu yıl da mazlum kardeşlerimizin gönül coğrafyasına hizmet etmeye hazır olduğunu" kaydetti.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 557 bin 311 hisse kurban, yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 430 kesim noktasında, yurt dışında ise 74 ülkenin 308 bölgesinde kesilerek 20 milyondan fazla ihtiyaç sahibine dağıtılmıştır."

Kurban ibadetinin Allah'a yaklaşma, iyiye, güzele ve hakikate ulaşma arayışı olduğunu belirten Geylani; "Vekalet yoluyla kurban kesim kampanyasına katılmak isteyen hayırseverlerimizin, yurt içinde 1.125,00 Türk Lirası, yurt dışında ise 925,00 Türk Lirası bedelinde olan kurban bağışını İl Müftülüğümüz, cami görevlilerimiz aracılığıyla veya 'Türkiye Diyanet Vakfı Bağış' uygulaması üzerinden 20 Temmuz'a kadar gerçekleştirebilirler." ifadelerini kullandı.