23.07.2020

2020 Vekâletle Kurban Programı Tanıtım Toplantısı Düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının işbirliğiyle düzenlenen "2020 Vekâletle Kurban Programı Tanıtım Toplantısı” Bitlis İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda ve Tatvan İlçe Müftülüğümüzde düzenlendi.

2020 Vekâletle Kurban Programı Tanıtım Toplantısına İl Müftümüz M. Feysal Geylani, İlçe Müftülerimiz, Şube Müdürlerimiz, TDV Bitlis Şubesi Temsilcimiz ve din görevlilerimizin katılımıyla gerçekleşti

2020 Vekaletle Kurban  Tanıtım Programında konuşan İl Müftümüz M. Faysal Geylani, fakiri fukarayı görüp gözetmek, asli görevleri olduğunu vurguladı.Kurban fakirin hakkı olduğunu, bunu ferde verilmesi gerektiği  ifade eden İl Müftümüz M. Feysal Geylani, şunları söyledi: “Onlar kurbanı da deriyi de zekatı da elimizden aldılar. Bizde onların bu çalışmalarını gördük. Bunlar bu işi yapıyor. Bizde camide namaz kıldıralım. Kimseye karışmayalım, kimsede bize karışmasın dedik. Bu olmaması gerekiyor. Bu bir rehavettir. 30-40 yıldır bu böyle gidiyor. Bu dinin en güzel emirlerini en güzel şekilde camide, kürsüde, mihrapta nasıl millete anlatmaya çalışıyorsak, bunun hac işi de, kurban işi de, zekat işi de, sadaka-i fıtır işi de bizimdir. Bu işlere sahip çıkmadığımız için birileri bizden zekatı aldı. İstediği yerde harcadılar. Fakir olan şahısları hakkıdır. Ferde verilmesi lazım.”

TDV Bitlis Şubesi Temsilcimiz tarafından, Vekaletle Kurban ile ilgili bir sunum yapıldı.