08.06.2022

Murat DEMİR

1982 yılında Muş İlinin Dumlusu Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde okudu. 2009 yılında Muş İmam-Hatip Lisesinden, 2011 yılında Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden (Ön Lisans ), 2013 yılında da Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden (Lisans Tamamlama) mezun oldu. 1993-2002 yılları arasında farklı yerlerde klasik medrese usulü arapça eğitimini aldı. 2022 yılında Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden İslam  Hukuku Anabilim Dalında "Şafii Mezhebi Fıkıh Kitaplarında Ehl-i Kitapla İlgili Konular" Başlıklı  Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı.

2011 yılında Diyanet İşleri başkanlığında Ağrı İli Tutak ilçesine İmam-hatip olarak atandı. 2 yıl İmam-hatip adaylık sürecini tamamladıktan sonra 2013-2016 yılları arasında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinde İhtisas Eğitimini aldı. Aynı yıl içinde Diyanet İşleri başkanlığının açmış olduğu Görevde Yükselme sınavında sınavı başarı ile bitirerek Erzurum İlinin Karaçoban ilçesine Vaiz olarak atandı 2018 yılında Diyanet İşleri başkanlığının açtığı ilçe müftülüğü sınavını kazanarak Bitlis İli Hizan ilçe müftülüğüne ilçe müftülüğüne, 2021 yılında ise Güroymak ilçesine ilçe müftüsü olarak atandı. Halen İlçemizde görevini sürdürmekte olan Murat DEMİR Arapça bilip Evli 4 çocuk babasıdır.