21.08.2023

Bilal ŞENGÜL

Bitlis'in Tatvan ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini orada tamamladı. Aynı zamanda Tatvan'da klasik medrese usulü 4 yıl arapça eğitim gördü. İlmi icazesini Bitlis’in Mutki ilçesi koyunlu(Oxin) köyünde Alaaiyye Medresesinde aldı. 2011 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat fakültesine başladı. İlk olarak Van’ın Muradiye ilçesine imam-hatip olarak atandı. 2017 yılında imam hatip olarak Bitlis'in Tatvan ilçesine geldi. Aynı yıl Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezinde eğitime başladı. 2020 yılında ihtisas kursunu başarı ile bitirerek Muş Cezaevi Vaizi olarak atandı. 2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu ilçe müftülüğü sınavında başarı göstererek 03.08.2021 tarihinde  Bitlis Hizan İlçe Müftüsü olarak atandı. Burada iki buçuk yıl çalıştıktan sonra 15.08.2023 tarihinde Tatvan İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. İlçe Müftümüz aynı zamanda Dicle Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Ana Bilim Dalında yüksek lisans yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.