07.12.2023

İlçe Müftümüz Şengül’den Rehabilitasyon Merkezine Ziyaret

İlçe Müftümüz Bilal Şengül ve Merkez Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Suphiye Gül, ‘’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’’ münasebetiyle ilçede hizmet veren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ecevit Özkan, Müftü Şengül’e merkezin çalışmaları ve hizmet alanları hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Engelli veya sağlıklı her insanın, Allah'ın en kıymetli ve değerli varlığı olduğunu belirten Müftü Şengül, "Engelli olmak bir kusur değildir. Bu, Rabbimizin bir imtihanıdır. Engellilere bakma karşılığında cennet vaad edilmiştir. Asıl engellilik; Kur’an’a, hakka, hakikate, doğruya karşı kör, sağır ve dilsiz kalmaktır. Hz. Peygamber (sav) engelliliğe, dış görünüşe değil ehliyet ve liyakate bakmıştır." dedi.

Müftü Şengül, Özel çocukları eğitim gördükleri sınıfta ziyaret edip çeşitli hediyeler vererek onlarla sohbet etti.

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ecevit Özkan, yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, Müftü Şengül ve kurs öğreticisi Suphiye Gül’e teşekkür etti.